Ето казва ръководителя на БФ Олга Романова: Според нашите данни в

...
Ето казва ръководителя на БФ Олга Романова: Според нашите данни в
Коментари Харесай

Убити или дезертирали: В ЧВК ”Вагнер” са останали само 10 000 от 50 000 вербувани затворници

Ето споделя ръководителя на БФ Олга Романова:

 

„ Според нашите данни в края на декември са били вербувани 42-43 хиляди (затворници). Сега най-вероятно към този момент има повече от 50 хиляди. Десет хиляди от тях се бият на фронта, тъй като всички останали са или убити, или изчезнали, или дезертирали, или са се предали “, сподели Романова.

 

Според нея пандизчиите са почнали да дезертират от PVC " със страшна мощ " още през есента.

 

" Мнозина избягаха назад в Русия с оръжие ", кпосочва Романова.

Тя  допуска, че създателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин, който " даде обещание на Путин да завоюва войната ", не води статистика за изчезналите или дезертиралите пандизчии, а просто ги записва в листата на починалите. Това може да се потвърди от известията, че PMK връща празни ковчези на родственици на пандизчии.

На 20 януари английското разузнаване съобщи, че частната военна компания " Вагнер " има под свое командване до 50 000 бойци, участващи във войната в Украйна, и по този метод се е трансформирала в основен съставен елемент на съветската военна акция.

Когато през септември 2022 година Евгений Пригожин разяснява новината за набирането на пандизчии за присъединяване във войната в Украйна, предложи тези, които не са съгласни с сходно набиране, да изпратят притежателите си децата на война.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР